maanantai 17. marraskuuta 2014

Leipomisen riemua & ilokiloja: PORKKANAKAKKU

Dodiin ensimmäinen resepti tuleepi tässä.
Jenkkakahva kammoiset perääntykää tässä tulee kaloripommien The Äiti.
Suussa sulava nautinto joka sukkuloi armotta suoraan kylkiin.

PORKKANAKAKKU




Pohja


4 munaa 
3,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
0,5 dl maustamatonta jogurttia

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
3 tl kardemummaa
1 tl ruokasoodaa
0.5 tl neilikkaa
0.5 tl inkivääriä

n. 5 dl porkkanaraastetta
150 g sulatettua voita



         Vaahdota muna ja sokerit. Lisää joukkoon jogurtti, Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää                               munasokerivaahtoon vuorotellen sulan voin kanssa.Lopuksi porkkanaraaste.

Korppujauhota irtopohjavuoan reunat tai kokonaan mikäli et käytä leivinpaperia pohjalla.
Uunin keskitaso 150 astetta 40 - 50 min uunista riippuen.
Tee hammastikku testi varmistaaksesi kypsyyden. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa pohja on valmis.

Vinkki: Leikkaa froteinen käsipyyhe kahtia. Kastele ja rutistele ylimääräinen vesi pois ja kiepauta pyyhkeet vuoan ympärille uuniin. Kakku kohoaa silloin tasaisesti.

Kuorrute


90 g huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
ripaus suolaa

Mantelirouhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto valkeaksi vaahdoksi ja lissä tomusokeri ja suola. Anna kuorrutteen hieman jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun pohja jäähtyy.
Levitä kuorrute tasaiseksi pohjan päälle ja ripottele lopuksi mantelirouhetta koristeeksi.








1 kommentti: